Bine ati venit!

Femeile imbracate in rosu sunt vazute ca o amenintare… de catre alte femei

0 126

Femeile imbracate in rosu sunt mult mai susceptibile de a fi percepute ca o amenintare sexuala de alte femei, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Rochester, Universitatea Trnava din Slovacia si Academia Slovaca de stiinte.

“Studiul ne ajuta sa intelegem comportamentul altor persoane, atunci cand femeile sunt in rosu si primesc priviri reci, peste umar de la alte doamne”, a declarat autorul principal Adam Pazda. “Poate dau impresia unui concurent romantic.”

Rosu trimite un semnal puternic

Cercetari anterioare au aratat ca femeile sunt mai susceptibile de a percepe o femeie receptiva sexual in cazul in care aceasta se imbraca in rosu si… ca majoritatea femeile poarta rosu in cazul in care se asteapta sa intalneasca un barbat atractiv.

Noile cercetari au constat in a arata femeilor o fotografie a unei alte femei a carei fata a fost estompata. Cercetatorii au folosit Photoshop-ul pentru a schimba culoarea imbracamintei din fotografie, astfel incat culoarea a fost singura diferenta dintre fotografiile prezentate participantilor.

Participantilor li s-a aratat o fotografie a unei femei fie intr-o rochie rosie sau o rochie alba si au fost intrebati, “Cat de interesata de sex pare a fi?” si “Cat de seducatoare este?”

Participantii au considerat femeia mult mai deschisa la intalniri sexuale in cazul in care ea a purta o rochie rosie.

Puterea surprinzatoare a culorilor

Cercetatorii au fost mult timp interesati de efectele pe care culorile le au asupra dispozitiei si comportamentului, dar studierea acestor efecte s-a dovedit a fi dificila, asta din cauza ca semnificatiile culorilor sunt foarte legate de cultura. Pe de alta parte, culorile pot varia foarte mult in nuante, umbre si luminozitate – toate ar putea influenta modul in care acestea ne afecteaza.

Cu toate acestea, cercetarile sugereaza unele efecte surprinzatoare ale culorilor. De exemplu camerele roz sunt folosite pentru a calma minorii delincventi, luminile stradale albastre reduc rata criminalitatii, culoarea verde intr-o camera este ideala pentru a invata, iar expunerea la rosu imbunatateste timpul si forta reactiei oamenilor.

 Mai cititi si:

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.