Bine ati venit!

Exista un tratament eficace pentru pungile de sub ochi?

0 184

Depinde de ceea ce le-a cauzat, ne spune dr Lisa Donofrio, de la Yale University School of Medicine. Unii oameni au “pungi” intunecate din cauza alergiilor sau congestie, prevenind scurgerea normala de sânge din zona. Lipsa de somn, desigur, poate fi o alta cauza.

Tratati alergiile

Pentru zonele umflate de sub ochi, cel mai bun lucru de facut este de a va trata alergiile, sa dormiti suficient sau sa acoperiti zona problema cu produse cosmetice, a declarat Dr. Michael Reilly, un  chirurg facial, plastician, si reconstructiv de la Georgetown University Medical Center.

Comprese reci si pliculete de ceai

Pentru zonele intunecate sub ochi, el recomandă cosmeticele. Compresele reci si acidul tanic din pliculetele de ceai rece ar putea ajuta de asemenea, acestea contracteaza vasele de sange de sub ochi și reduce culoarea intensa, a spus el – o abordare care poate ajuta, de asemenea, persoanele care au pielea deosebit de subtire sub ochi. Dar cremele cu steroizi sunt o idee rea, ne informeaza Dr. Reilly, pentru ca acestea pot subția pielea si mai mult, ceea ce va face cercurile intunecate mai proeminente in timp.

Tratamentele de actualitate, cum ar fi retinoizii, ar putea ajuta persoanele cu pielea subtire, spune Dr. Donofrio, “dar, în general, această cauză este destul de greu de tratat.”

Creme si vitamine

In cazuri rare, pielea de sub ochi devine colorata din cauza pigmentului natural al pielii sau a vaselor de sange permeabile. Tratamentele cosmetice, cum ar fi cremele si vitaminele ar putea ajuta, dar tratamentele cu laser care vizeaza modificări de culoare a pigmentului sunt în general mai eficiente, a adaugat ea.

Pungile de sub ochi pot fi, de asemenea, cauzate de depozitele de grasime suplimentare in pleoapa inferioara, care pot fi scoase printr-o procedura chirurgicala numita blefaroplastie.

Prea putina grasime, un lucru comun odata cu inaintarea in varsta, poate crea, de asemenea, un “jgheab” sub ochi (ochi infundati).

Cel mai important lucru pentru majoritatea oamenilor este de a avea grija de piele pentru a ajuta la mentinerea elasticitatii si pentru a minimiza pungile care pot aparea odata cu inaintarea in varsta, a spus dr Scot Glasberg, presedinte al Societatii Americane a Chirurgilor Plastici si chirurg de la Spitalul Lenox Hill în New York City.

Nu fumati, dormiti suficient, reduceti stresul si limitati arsurile solare!

Mai cititi si:

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.