Exista un tratament eficace pentru pungile de sub ochi?

Exista un tratament eficace pentru pungile de sub ochi?

Depinde de ceea ce le-a cauzat, ne spune dr Lisa Donofrio, de la Yale University School of Medicine. Unii oameni au "pungi" întunecate din cauza alergiilor sau congestie, prevenind scurgerea normala de sânge din zona. Lipsa de somn, desigur, poate fi o alta cauza.

Pentru zonele umflate de sub ochi, cel mai bun lucru de făcut este de a va trata alergiile, sa dormiti suficient sau sa acoperiti zona problema cu produse cosmetice, a declarat Dr. Michael Reilly, un  chirurg facial, plastician, si reconstructiv de la Georgetown University Medical Center.

Pentru zonele intunecate sub ochi, el recomandă cosmeticele. Compresele reci și acidul tanic în pungi de ceai rece ar putea ajuta de asemenea, acestea contracteaza vasele de sange de sub ochi și reduce culoarea intensa, a spus el – o abordare care poate ajuta, de asemenea, persoanele care au pielea deosebit de subțire sub ochi. Dar cremele cu steroizi sunt o idee rea, ne informeaza Dr. Reilly, pentru că acestea pot subția pielea si mai mult, ceea ce va face cercurile intunecate mai proeminente in timp.

Tratamentele de actualitate, cum ar fi retinoizii, ar putea ajuta persoanele cu pielea subțire, spune Dr. Donofrio, "dar, în general, această cauză este destul de greu de tratat."

În cazuri rare, pielea de sub ochi devine colorata din cauza pigmentului natural al pielii sau a vaselor de sange permeabile. Tratamentele cosmetice, cum ar fi cremele și vitaminele ar putea ajuta, dar tratamentele cu laser care vizeaza modificări de culoare a pigmentului sunt în general mai eficiente, a adaugat ea.

Pungile de sub ochi pot fi, de asemenea, cauzate de depozitele de grasime suplimentare în pleoapa inferioara, care pot fi scoase printr-o procedura chirurgicala numita blefaroplastie.

Prea putina grasime, un lucru comun odata cu inaintarea in varsta, poate crea, de asemenea, un "jgheab" sub ochi (ochi infundati).

Cel mai important lucru pentru majoritatea oamenilor este de a avea grija de piele pentru a ajuta la menținerea elasticitatii și pentru a minimiza pungile care pot aparea odata cu inaintarea in varsta, a spus dr Scot Glasberg, presedinte al Societatii Americane a Chirurgilor Plastici și chirurg de la Spitalul Lenox Hill în New York City.

Nu fumati, dormiti suficient, reduceti stresul și limitati arsurile solare!

  Forum unde comentam cu placere

 Frumusete si moda >>

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.