Bine ati venit!

Este autismul legat de poluarea aerului?

0 32

Este autismul legat de poluarea aerului?

Rezultatele unui nou studiu au fost eliberate si sugereaza ca gravidele, care sunt expuse la niveluri ridicate de poluare au aproape de doua ori mai multe sanse de a da nastere unui copil cu o tulburare din spectrul autismului (ASD).

Femeile insarcinate care locuiesc in zone care au avut cele mai inalte niveluri de combustibil diesel sau mercur au fost cele mai expuse riscului. Cele din zonele cu un nivel ridicat de poluare care contin plumb, mangan si clorura de metilen, au sanse de 50% sa devina mamele unor copii cu autism.

"Rezultatele noastre sugereaza ca noi studii ar trebui sa isi inceapa procesul de masurare a metalelor si altor poluanti din sangele femeilor gravide sau copiilor nou-nascuti pentru a furniza dovezi puternice ca poluantii specifici cresc riscul de autism", a spus cercetatorul studiului Marc Weisskopf, de la Scoala de Sanatate Publica Harvard .

Care sunt cauzele probabile ale autismului si sindromului Asperger?

Autism si sindromul Asperger sunt considerate similare intr-un numar de moduri si in timp ce este dificil sa aflam cauza, au existat o serie de studii care sugereaza anumite link-uri.

Pe langa expunerea la un mediu poluat, alte cauze includ:

• Mama are o infectie bacteriana sau virala in timpul sarcinii
• Fumatul mamei in timpul sarcinii
• Varsta tatalui
• Expunerea la pesticide

Este in natura umana sa distrugem planeta … care, la randul ei ne afecteze sanatatea, iar acesta sa ne creeze responsabilitati la care nu putem face fata? Nu este mai usor sa ne facem treaba mai bine, sa reducem emisiile de carbon si sa facem tot ce ne sta in putere pentru a ne salva planeta dsr si pe noi, mai degraba decat sa distrugem tot?

autor: redactor SE – Toate drepturile rezervate supereva.ro (c) 2013

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.