Bine ati venit!

Cum si ce purtam cand picioarele nu sunt perfecte?

0 152

Cum si ce purtam cand picioarele nu sunt perfecte?

Cate dintre noi suntem cu adevarat multumite de forma si lungimea picioarelor si cate dintre noi stim ce ni se potriveste ca ele sa arate bine?

Ce purtam cand gambele sunt pline (groase)?

Daca ai gamba piciorului plina (groasa), este bine sa alegi un pantof care sa nu-ti acopere glezna in totalitate. Evita pantofii cu bareta/e incheiati in jurul gleznei pentru ca acestia dau un efect de ingrosare.

/Images/toc1.jpg

Tocurile sunt desigur perfecte: nu conteaza cat de mic, tocul iti incordeaza muschii picioarelor, iar acest lucru face ca linia gambei sa devina mult mai feminina si mai sexi.
Insa, ai grija sa nu exagerezi cu tocuri ultra subtiri, pentru ca nu faci altceva decat sa accentuezi prin contrast grosimea gambelor – se creeaza afectul de "Miss Piggi".

Asadar este bine sa eviti pantofii cu toc cui, pantofii cu talpa plata gen balerini si pantofii grosolani cu botul batrat. Nu alege modele lucitoare sau de lac, pentru ca de exemplu lacul atrage atentia iar lucrul acesta scoate, din nou, in evidenta gambele. Din acelasi motiv este indicat sa eviti si ciorapii fini lucitori.

 

Picioarele scurte

Incearca sa potrivesti pe cat posibil culoarea outfit-ului pe care-l porti cu cea a pantofilor. Pantofii pot fi mai inchisi la culoare, dar niciodata mai deschisi decat marginea (tivul) pantalonului, rochiei sau fustei pe care-o porti. Cu cat contrastul intre culori este mai mic cu atat mai bine. Ca model este bine sa porti un pantof cu calcaiul la vedere (sling back), acest tip face ca piciorul sa para mai lung si mai subtire.

Deasemenea pantofii cu varful ascutit sunt recomandati celor cu picioare scurte. Pe langa faptul ca sunt fashionable si potriviti ca stil, ei creeaza un efect de lungire a intregii siluete.

Fara indoiala ca tocurile inalte sunt solutia cea mai buna pentru picioarele scurte, dar sa nu exagerezi, alege un pantof cu toc mediu!

Tocul foarte inalt accentueaza de fapt picioarele scurte, pentru ca proportiile nu mai corespund. Pantofii cu botul rotund nu sunt nici ei prea potriviti, plus ca fac laba piciorului mai lata.

/Images/toc2.jpg

Cei mai potriviti pantofi pentru cele cu picioare scurte sunt cei cu cu talpa ortopedica de inaltime medie.
 
autor: redactor supereva.ro Roxana Zoita – Toate drepturile rezervate (c) 2013

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.