Cum invatam copiii sa isi sufle nasul

Cum invatam copiii sa isi sufle nasul

Pentru un adult, a-si sufla nasul pare o sarcină ușoară, dar poate fi o sarcină destul de complicată pentru un copil mic. Incearca aceste sfaturi pentru a face procesul de învățare un pic mai ușor.

Când vei deveni părinte, înveți repede ca nu toate abilitatile iti sunt insusite, si ca acum esti responsabil pentru tot ce trebuie sa invete micutul tau. Ceva la fel de simplu ca suflatul nasului, pare ca o sarcină ușoară pentru un adult, dar poate fi la fel de complicata ca învățarea unei limbi străine pentru un copil mic. Începe încercând să ii explici exact cum se execută această sarcină, și vei observa cat de repede te poti frustra.

Iata cateva sfaturi utile:

1. Renunta la servetele

Cel mai bine este să incepeti predare suflatului nasului buclucas în etape. Decât copleșirea copilului cu un servetel în fața, valorifica alte oportunități de a-l familiariza cu suflarea aerului pe nas. Deseori, copiii vor inhala și expira destul de rapid aerul prin nas atunci când sunt entuziasmati. Jucati-va impreuna cu ceva care ii place mult, si cand începe să expire cu putere pe nas, laudati-l și felicitati-l. Făcând acest lucru în mod regulat va ajuta copilul sa invete ca suflatul nasului nu e chiar atat de greu.

2. Profitați de baie

Ora de baie este un moment ideal pentru a introduce copiilor ideea de a face bule in apa cu nasul. Explicati-i cum sa-si tina nasul putin in apa si sa sufle aer, astfel vor iesi bule de aer iar el se va familiariza cu suflatul. 

3. Folosiți o oglindă

În timp ce noi stim că suflatul nasului determină să se întâmple ceva, poate fi un concept greu de inteles pentru copii. Ei nu au de unde sa stie ca un strănut ii face să respire mai usor și că ceva iese din nas atunci când suflam. Asa ca, stai in fata oglinzii cu cel mic data viitoare cand are nasul înfundat, și deși poate fi nu tocmai placut, spuneti-i sa sufle pana vede ce iese din nasuc.

4. O pista de curse

Un alt mod de a face procesul de învățare mai distractiv, este de a crea o pista de curse pe masa din bucatarie. Creați o linie de început și de sosire, si asezati la start doua obiecte usoare, ca o bucată de hârtie sau o pană. Asezati copilul la nivelul obiectelor; faceti același lucru; și apoi suflati pe nas si vedeti cine poate sufla obiectul peste linia de sosire, folosind doar nasul.

5. In final: Fă-o sa fie responsabilitatea lor

La fel cum a învăța să-și lege șireturile este o realizare mare pentru copii, la fel trebuie sa devina si suflatul nasului. Fiti oricat de creativ doriti, dati-i  copilului o batistă specială, o cutie de servetele decorata special pentru el sau mai bine, lasati-l sa-si decoreze simgur cutia. Incurajati-l sa isi sufle nasul fara ajutor în momentul în care cutia este aproape goala.
 

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.