Chec cu portocale, fara faina

0 79

Chec cu portocale, fara faina

Ingrediente sos de prune:

  • 150g unt, cuburi
  • 100g zahăr pudră
  • 1 baton de scortisoara
  • 1.5 kg prune, înjumătățite și fara samburi
  • Suc proaspat stors de la 1 lamiae

Ingrediente crema umplutura:

  • 3 portocale întregi
  • Unt moale pt a unge tava
  • 300g migdale macinate
  • 300g zahăr pudră
  • 7 ouă
  • 2 lingurite Praf de copt
  • 1 lingurita scorțișoară
  • 1 lingurita ghimbir
  • zahar pudra pt decor
  • Portocale, decojite și feliate, pentru decor

Pentru a face sosul de prune: se topeste untul intr-o cratita la foc mediu. Adauga zahărul și scorțișoara, și amestecă până se dizolvă totul.

Adauga prunele si sucul de lamaie, da focul la mic și amestecă timp de aproximativ 20 de minute, până când prunele se descompun într-un piure. Scoate batonul de scortisoara, apoi toarnă piureul intr-un blender si amesteca pana la omogenizare. Trece sosul printr-o sită fină intr-un castron, apoi lasa-l la racit.

Pentru a face checul: așeaza portocalele necurățate într-o cratiță și acopera-le cu apă. Se fierb la foc mic  timp de 2 ore, sau până când sunt foarte moi. Scurge portocalele si lasa-le deoparte.

Se incalzeste cuptorul la 180°C si pregateste tava de chec.

Când portocalele sunt suficient de reci se taie fiecare in jumatate si se indepartateaza semintele. Așeaza-le într-un procesor de alimente si amesteca pana sunt fin tocate. Din tot amestecul ai nevoie doar de 450g. Pastreaza aceste 450g in procesor si adauga migdalele macinate, zahărul, ouăle, praful de copt, scortisoara si ghimbirul – se amesteca pana la omogenizare si se toarna in tava pregatita.

Se coace în cuptorul preîncălzit timp de 1 oră, sau până când se va indeparta putin de peretele tavii – este un chec umed, astfel încât nu se poate testa cu un băț. După aproximativ 40 de minute trebuie acoperit cu folie de aluminiu pentru a nu se arde.

Cand este gata se lasa la racit.

Pentru servire: se reîncălzeste sosul de prune intr-o cratita la foc mic. Se pudreaza checul cu zahăr și se taie în felii, apoi se serveste cu sos de prune și portocale decojite, tăiate rondele.

autor: bucatar supereva.ro – Toate drepturile rezervate (c) 2016 – sursa – http://www.dailymail.co.uk

Va dorim Pofta Buna!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.