Tiramisu cu nectarine si alune de padure

Tiramisu, dar o reteta usor diferita. proaspat si racoritor datorita fructelor folosite, dar si crocant! Alunele de padure ii dau o nota aparte acestui desert! Pofta buna!

Ingrediente:

  • 24 piscoturi
  • 100 ml lichior de alune (Gall & Gall) sau sirop de alune
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar
  • 250 g mascarpone
  • 125 g zmeura prospata
  • 2 nectarine
  • 25 g alune de padure, nesarate

Mod de preparare:

Puneti jumatate din piscoturi intr-o tava si stropiti-le cu jumatate din lichior. Bateti frisca si zaharul pâna se intareste, apoi incorporati branza mascarpone. Adaugati zmeura si amestecati usor cu o spatula, pentru a obtine un efect marmorat.

Intindeti jumatate din amestec peste piscoturile din tava. Asezati apoi al doilea rand de piscoturi, stropiti restul de lichior si intindeti crema de mascarpone cu aproximativ ⅔ din compozitia ramasa.

Intre timp, taiati nectarinele in jumatate, apoi in felii. Puneti restul amestecului de mascarpone intr-o punga cu dui si faceti un model peste crema intinsa din tava. Asezati bucatile de nectarine deasupra. Acoperiti si puneti in frigider timp de cel putin 2 ore, sau preferabil peste noapte.

Incalziti o tigaie fara ulei sau unt si prajiti alunetele timp de 3 minute la foc mediu. Se lasa sa se raceasca pe o farfurie si se taie grosolan. Inainte de servirea tiramisului, presarati alunele de padure.

Rețete fabuloase, o selectie specială

33 retete fabuloase cu capsuni!
6 retete de briose pufoase si rapide
16 retete formidabile de prajituri
6 retete incredibil de simple de tiramisu
8 retete magnifice de clatite care vor face deliciul oricarui copil
Batoane sanatoase de musli – asa le faci in casa atat de simplu
10 super retete de pizza de casa
Ciocolata de casa: 6 retete numai bune de incercat in aceste zile 🙂
10 retete fabuloase cu mere
9 retete cu zmeura pe care trebuie sa le incerci
10 retete perfecte cu afine
18 retete de torturi rapide cu fructe

deserttiramisu cu alunetiramisu cu nectarinetiramisu cu zmeura
Comantarii (0)
Adauga comentariu