Bine ati venit!

9 semne ca ar trebui sa bei mai multa apa

0 133

Mai mult de 50% din corpul nostru este apa. Voi beti suficienta apa? In medie, ar trebui sa bem intre 1,5 si 2 litri pe zi. Expertii recomanda sa bem in mod regulat pe parcursul zilei, pentru a evita sa ne simtim insetati. Daca simtiti sete, asta inseamna ca, corpul este deja putin deshidratat.

Consumati cantitatea zilnica recomandata de apa, sau urmatoarele semne de deshidratare va par familiare?

1. Setea – semnul clasic

Setea este modul in care organismul trimite un semnal de alarma. Aparent, nu a fost “udat” la timp si are nevoie urgenta de hidratare.

2. Dureri de cap

Cand avem o durere de cap, adesea luam un analgezic. Frecvent, totusi, este vorba pur si simplu de deshidratare, deoarece sangele nu mai este suficient de diluat si, astfel, mai putin oxigen este transportat in creier. Un pahar mare de apa sau o ceasca fierbinte de ceai din plante este mai natural si mai bun decat orice pastila.

3. Probleme de concentrare

Creierul nostru este trei-patrimi apa. Fara lichidele necesare, avem dificultati de concentrare.

4. Urina inchisa la culoare

Deshidratarea se poate observa si in urina. Daca nu consumati suficienta apa, culoarea urinei se modifica. Problema nu este ca e diluata, ci mai degraba concentrata. Acesta este motivul pentru care culoarea se schimba de la galben pal spre chihlimbar.

5. Piele uscata

Daca corpul primeste prea putina apa, acest lucru poate fi vazut si in piele. Lichidele disponibile sunt folosite in primul rand pentru alimentarea organelor vitale, iar pielea trebuie sa isi astepte randul si de aceea poate deveni uscata.

6. Constipatia

Daca aveti probleme in a merge la toaleta, aceasta poate fi, de asemenea, unul dintre semnele care va anunta ca nu beti suficienta apa. Volumul scaunului scade si devine greu. Mai ales atunci cand consumati alimente bogate in fibre (cum ar fi produsele din cereale integrale), ar trebui sa beti multe lichide. Pe masura ce fibra absoarbe lichidul, se umfla, facand scaunul mai slabit si mai moale. De asemenea, promoveaza functia intestinului.

7. Ameteala

Principala cauza a ametelii este scaderea tensiunii arteriale. Acest lucru poate rezulta, printre altele, dintr-o lipsa de hidratare. Sangele nu mai poate fi diluat corespunzator si este pompat mai lent prin corp.

8. Oboseala

Deshidratarea duce corpul la epuizarea metabolismului si acest lucru ne face sa dormim.

9. Crampe musculare

Crampele musculare sunt cauzate de dezechilibre electrolitice. O importanta deosebita aici o reprezinta magneziul si clorura de sodiu. Daca transpiram mult si nu bem suficiente lichide (inclusiv electroliti), putem suferi de crampe.

Va sunt cunoscute aceste semne? Atunci stiti ce aveti de facut. Beti, beti, beti apa! Apropo, acesta este si secretul frumusetii multor modele, actori si actrite.

Va recomandam sa mai cititi si:

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.