6 sfaturi pentru o hidratare optima

0 562

Alarmant, in Marea Britanie, 60% dintre oameni beau doar un pahar de apa sau mai putin pe zi, iar noi avem nevoie de mai mult. Sa fii hidratat corect este esential pentru viata, si daca incerci sa fii acel mic escroc, atunci hidratarea corespunzatoare ar putea fi cel mai bun prieten al tau. Asa ca fa-o acum, ridica-te, ia sticla de apa, umple-ti un pahar si bea. Iata sfaturile lui Jamie Oliver:

Sa ai intodeauna apa la indemana

Sfatul de top a lui Jamie Oliver, oricat de ridicol ar suna, este sa pui apa in fata ta! Fie ca este un pahar cu apa pe biroul tau, un ulcior pe masa din bucatarie, o sticla atunci cand esti afara sau prin imprejurimi – daca ai intodeauna apa la indemana, ai mai multe sanse sa o bei.

Patreaza o sticla pe biroul tau, pentru a avea cu ce sa masori consumul de apa, sau cumpara un bax de sticle mai mici, daca un litru este prea descurajator.

Daca nu esti dornic sa consumi apa plata, pune cateva fructe taiate pentru aroma.

Consuma alimente hidratante

Consuma alimente hidratante precum pepenele verde sau prepara-ti din fructe proaspete propriile acadele de inghetata, cu fructe putin zdorbite diluate cu apa.

Foame sau sete?

Setea este adesea confundata cu foamea, asa ca, de fiecare data cand simti ca ti-e foame, bea un pahar de apa inainte de a manca, pentru a te asigura ca nu confunzi foamea cu deshidratarea. Aceasta este o modalitate buna de a indeparta caloriile inutile!

Laptele si bauturile fara zahar

Laptele si bauturile fara zahar, inclusiv ceaiurile, cafeaua (in cantitate moderata, desigur) si sucurile de fructe sunt, de asemenea, benefice, datorita continutului lor ridicat de apa. Ramai pe zi la o portie de maxim 150 ml de suc de fructe neindulcit – aceasta se va masura ca o portie din cele cinci ale zilei si, de asemenea, inseamna ca nu exagerezi cu dulciurile.

De ce sa nu iti setezi o alarma care sa iti aminteasca sa bei un pahar de apa la fiecare ora?

Pentru a te bucura cu adevarat de toate aromele minunate ale mancarii tale, apa este cel mai bun aliat pentru ora mesei, deoarece ca este neutra.

Daca iti place sa consumi sucuri de fructe, ramai la o portie pe zi, e maxim 150 ml de suc neindulcit. Umple paharul pe un sfert cu suc, iar restul cu apa – asta se va masura ca o portie si va insemna ca nu vei exagera cu dulcele ( vei economisi si niste bani!). Cel mai bun lucru este sa iti prepari acasa sucurile de fructe, cu apa plata din belsug sau cu apa minerala.

Ramai hidratat!

Cand esti in oras cu prietenii, este important sa ramai bine hidratat. Alcoolul este un diuretic, ceea ce inseamna ca ne va face sa mergem mai des la toaleta, aceasta rezultand in deshidratarea noastra. Ramai la conducerea hidratarii tale prin echilibrarea consumului; pentru fiecare pahar de alcool, bea un pahar cu apa.

Este extrem de important sa ramai hidratat in timpul exercitiilor fizice si a activitatilor sportive. Cantitatea de lichid de care avem nevoie depinde de umiditatea si temperatura mediului, de nivelul transpiratiei noastre, si de intensitatea si durata activitatilor. In timpul activitatii moderate, ia o inghititura de apa la intervale regulate. La activitate mai intense, ce depasesc o ora, un consum 50/50 de fructe/apa poate ajuta la mentinerea nivelului de energie.

Mai cititi si:

 

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.